Nașterea lui Iisus Hristos

Nasterea lui Iisus Hristos

Exista foarte multe reprezentari ale Maicii Domnului alaturi de pruncul sau Iisus Hristos, in pestera transformata in grajd pentru vite, imediat dupa nasterea acestuia, dar nici-una care sa surprinda momentul in care sfanta fecioara Maria l-a adus pe lume pe acesta. Pentru ca tot se apropie craciunul m-am gandit sa fiu eu prima care o deseneaza pe Maica Domnului in timp ce il naste pe Hristos. Acesta este un desen in creion prin care am surprins exact momentul cand s-a nascut Hristos, atunci cand fecioara Maria era in chinurile facerii.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

15 gânduri despre „Nașterea lui Iisus Hristos

 1. Ești sigură că Sfânta Fecioară Maria era în „pielea goală” când a dat naștere Mântuitorului? Iar o peșteră transformată în grajd nu avea stalactite și stalacmite, citește „Antichități iudaice” a lui Iosif Flaviu…, ca să fie cât mai reală atmosfera…!

 2. Poi, nu, nu exista reprezentari ale momentului in care Maica Domnului naste pe Hristos tocmai pentru ca nasterea din Fecioara este o mare taina. Ai spus ca ai reprezentat momentul in care Maica Domnului este in „chinurile” nasterii. Trebuie sa stim ca Maica lui Hristos, nascandu-L in curatie pe Cel Preacurat, nu a suferit chinurile nasterii. Unii Sfinti Parinti spun ca atat de tainica a fost nasterea lui Hristos din Fecioara, incat nu putem cuprinde si intelege cu mintea omeneasca aceasta. Hristos S-a nascut cu trup din Fecioara nestricand pecetile fecioriei sale, asa cum o raza de lumina trece printr-o fereastra fara sa-i faca nimic rau. De aceea, consider ca aceasta reprezentare este total nepotrivita si necrestineasca. Sa ne ajute Maica Domnului sa intelegem taina nasterii lui Hristos atat cat putem noi.

  1. CORECT SPUS DIANA! FII SINCERA CORINA ..TI-AR PLACEA SA O DESENEZE CINEVA PE MAMICA TA ASA?NU CRED! AI SUFERI CUM SUFERA MANTUITORUL IISUS CARE TE ASTEAPTA PE CRUCE CU BRATELE DESCHISE

  2. Felicitari pentru raspunsul foarte intelept la aceasta reprezentare care nu este la locul cuvenit Maicii Domnului Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu . sarbatori fericite tuturor cititorilor ! 🙂 Nasterea Domnului IIsus Hristos sa ne fie de folos ! :X

  3. Felicitari pentru raspunsul foarte intelept la aceasta reprezentare care, nu este la locul cuvenit Maicii Domnului Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu . Sarbatori fericite tuturor cititorilor ! 🙂 Nasterea Domnului IIsus Hristos sa ne fie de folos ! :X

 3. Doamne…cate imi vin la gura…te-as jigni in toate felurile….habar nu ai de multe , dar tot ce realizezi in fapta si vorbire o spui cu fermitatea adevarului…probabil cand ai inceput sa pictezi ai trecut si printr-un soc psihologic sau cine stie…totusi, celori slabi trebue sa le dai circumstantele „necesare”. Apropo,ce profesie zici ca ai ….ca tare sunt curios.Si un mic PS. „un desen nerecomandat pocaitilor si ipocritilor”…daca tu nu simpti Frumosul nu-i umili pe cei care il cunosc.

 4. ce desteapta mai esti ai citit vreodata in biblie??????????
  si sa stii ca si copii intre varstele 10 si 16 ani se uita la nasterea domnului pt a le desena li se cere asta la scoala
  cand vad asa ceva oare ce mai zic??????
  asa cum e desenul ,,necurat” asa este si mintea ta

 5. . . . cred ca harisma daruita tie de catre bunul sau Fiu, poate servi si . . . de cealalta parte. Adica, ai putea fi o excelenta pictorita de icoane.
  Cand spun icoana, ma gandesc automat la sfintenie, ma gandesc la ceva neprihanit, nealtarat nici macar de un gand „nelalocul” lui!
  De unde pana unde si de cand pana cand, un simplu gand/fantezie/sentiment poate fi considerat „nelalocul lui”?
  Iisus Hristos, Omul deplin, dar si Dumnezeu deplin in acelasi timp, s-a aratat noua oamenilor cazuti din ascultare!
  Cum erau oamenii la momentul nasterii Mantuitorului?
  Erau mutilati sufleteste, pervertiti. Oamenii de odinioara, „facuti” de Dumnezeu „bine foarte”, puteau vorbi cu Dumnezeu si nu aveau vreo grija materiala si nici vreun gand „pervers” care sa le pangareasca sufletul atunci cand vad un „om(barbat sau femeie) fara haine”. De aceea, cred ca bunul Dumnezeu, a randuit ca la nasterea Sa sa fie atata Taina. Omul acelor vremi, intr-adevar, deopotriva cu omul vremilor noastre, nu poate intelege Taina decat daca poate privii la Maica prin ochii neprihaniti ai unui Prunc. Altfel spus, este musai ca omul (din toate timpurile ) sa se curateasca sufleteste de toate gandurile perverse ce-l pangaresc, prin Iisus Hristos, Pruncul care se naste in sufletele noastre odata ce primim Botezul in numele Sfintei Treimi, prin grija parinteasca a parintilor fiziologici dar si a Parintelui ceresc. Ca doar stim ca minune este nasterea omului si in zilele noastre! Si conlucrare a omului cu Dumnezeu!
  De abia de acum, omul poate sa priveasca un om fara haine, fara pofta trupeasca. Atunci cand este din nou copil in sufletul lui. Curat si nevinovat!
  Dumnezeu a stiut ca omul nu poate sa inteleaga Taina decat dupa ce primeste ajutor si se imbraca cu haina luminoasa a harului/darurilor Lui, botezandu-se! Cata bunatate si marinimie!!!
  Apoi, dupa ce omul se „dezbraca” de haina harului cu fiecare neascultare, cu fiecare neputinta pusa in opera cu voie sau nu, ramanand „gol” in fata semenilor si ai lui Dumnezeu, El se arata tot Prunc in inima noastra in bratele Maicii Sale, care il priveste cu ochi plini de iubire, rugatori, pe Fiul ei neputincios in fata „liberului nostru arbitru”!!!
  O mama este mai mult decat o femeie in chinurile nasterii. Mesajul Icoanei Maicii Domnului trece de intelesul marunt al unor chinuri de moment. Iubirea pe toate le poarta si poate omul reuseste doar prin femeia nascatoare de Dumnezeu, dupa marimea Darului primit, se ridica la nivel de pretuire mai presus decat heruvimii si serafimii, cetele ingeresti aflate in proximitatea Tronului ceresc.
  Oare se cuvine sa minimalizam aceste mesaje printr-o, desi talentata, totusi neinspirata curgere de penel?
  Atunci cand Ioan Botezatorul L-a aratat „lumii cazute” cu confirmarea Tatalui, pe Fiul salvator al acesteia, lucru care de altfel este si istoric confirmat, l-a aratat ca Om deplin si Dumnezeu deplin, cu cele doua firi aflate intr-insul in acelasi timp si totusi nedespartite/neschimbate/neamestecate/neimpartite,
  Hristos, a fost „nascut si nu facut” de aceasta data. S-a putut acest minunat, unanim si recunoscut fapt numai printr-o de buna voie asezare a Mariei, care, inca de pe cand era copila si-a inteles menirea.
  De ce ar fi putut sa faca acest lucru vazut ca fiind imposibil in vremea noastra? Pentru ca a crescut intr-un mediu steril din punct de vedere moral (fie el nu intru totul „securizat” de influenta neputintelor omenesti prezente in om inca de la nastere) prin grija lumeasca manifesta a parintilor ei fiziologici dar si a Tatalui ceresc
  Asadar, omul are posibilitatea potrivit liberului sau arbitru sa priveasca Nasterea Mantuitorului ca pe un simplu act … si greseste, crezand ca macar poate privii un asemenea eveniment fara sa fie neprihanit precum un prunc. Un prunc se umple de bucuria ca este cuprins in brate de maica sa si nu are cum sa se tulbure de goliciunea ei.pe care nu o poate intelege in mod pervers.
  Sau, sa priveasca Icoana Nasterii Mantuitorului, indepartand tot ceea ce l-ar face sa priveasca nevinovat aceasta minune, poate cea mai mare minune pe care bunul Dumnezeu o mai arata oamenilor.
  In rest, este de recomandat ca, tot ce a fost deranjat de la locul randuit bine foarte de Creator, prin aceeasi libertate daruita, tot omul sa-si reaseze cu buna voire viata in adevar. In Duh si Adedar, mai ales din aceasta cinste in care a fost asezat si spre care este mereu chemat de a devenii prin Fiul „Dumnezeu dupa Har”, se cuvine mai multa intelepciune cand lasam launtrul sa fie „frunza in vant” aducand sminteala in lume si nu folos. Iertare cer si mantiure dorescu-ti!

  Eduard Mihail Sburlan
  esburlan@gmail.com

 6. ACEASTA E IMAGINAȚIA TA DRĂGUȚO(Corina Chirilă),DAR NU ÎNSEAMNĂ CĂ E ȘI A UNORA DINTR-E NOI..LA FEL CUM FIECARE ÎȘI IMAGINEAZĂ FEL ȘI FEL DE SFINȚI ȘI APOI ÎI PICTEAZĂ,LA FEL ȘI TU ÎȚI IMAGINEZI FEL ȘI FEL DE IMAGINI CARE SUNT DOAR IMAGINAȚILE TALE,DAR ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ NEAPĂRAT AI ȘI CEVA CU DUMNEZEU..MAI ALES CĂ ESTE SPUS: Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre,
  16 ca nu cumva să vă stricaţi şi să vă faceţi un chip cioplit sau o înfăţişare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,
  17 sau chipul vreunui dobitoc de pe pământ sau chipul vreunei păsări care zboară în ceruri,
  18 sau chipul vreunui dobitoc care se târăşte pe pământ sau chipul vreunui peşte care trăieşte în apele dedesubtul pământului.
  19 Veghează asupra sufletului tău, ca nu cumva, ridicându-ţi ochii spre cer, şi văzând soarele, luna şi stelele, toată oştirea cerurilor, să fii târât să te închini înaintea lor şi să le slujeşti…Deuteronomul 4..EU ZIC CA E MAI BINE SA PICTEZI DUPA IMAGINATIILE TALE ALTE TREBURI NU SATI BATI TU CAPUL CUM CA ASA SAU INVERS AR FI PARCA NASTERA SAU MAI STIU EU CE ALTE TREBURI CU FEL SI FEL DE INCHIPUIRI ALE UNOR SFINTI..

  1. Vreo pilda legat de gramatica nu stii? Cum e posibil sa „stiti” atatea despre religie, dar gramatica limbii romane sa fie o asa necunoscuta? Sunt sigur ca nu este un pacat sa mai citesti cate o carte din cand in cand.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s