Mireasa cu lacrimi in ochi

Mireasa trist - Sad bride

Este ziua nuntii ei dar ea este trista si cu lacrimi in ochi privește înapoi pentru ca mirele nu este alesul inimii ei, dar împotriva voinței ei merge înainte către o viața plina de nefericire, regretând iubirea pe care o lasă in urma ei.

Cate femei nu au trecut prin asta de-a lungul timpului si din păcate si in ziua de azi exista locuri unde se întâmpla asta. In istorie au rămas consemnate cazurile unor fete care s-au sinucis pentru ca erau obligate sa se mărite cu un bărbat pe care nu-l iubeau. Si la noi in tara exista o cascada care se numește “Valul miresei” pentru ca acolo s-a aruncat de pe stânci o mireasa care a fost căsătorita fara voia ei cu un bărbat pe care nu-l dorea de soț. Au mai fost si alte cazuri de genul asta pentru ca mult timp in istorie femeile nu aveau dreptul de a alege si nu puteau sa trăiască așa cum vor ele si mai ales in mediul rural căsătoriile erau aranjate de alții in funcție de statutul social si averea familiei de origine, tinerii, mai ales fetele, care de multe ori erau măritate la vârste fragede, neavând nici-un cuvânt de spus. Femeile nu aveau nimic al lor, nu puteau sa-si câștige existenta prin forte proprii si nici măcar propria viața nu le aparținea.

Am pictat aceasta mireasa cu lacrimi in ochi după ce am citit o poezie foarte veche care m-a impresionat pana la lacrimi.

Despre Desene si picturi de Corina Chirila

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.
Acest articol a fost publicat în mireasa, pictura, Picturi și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s