Primele vietati de pe Pamant

Primele vietati de pe Pamant - Primele forme de viata eucariote

Se știe ca primele forme de viața au apărut din supa organica primordiala bogata in carbon, hidrogen, oxigen, azot, fosfor si sulf, materialul lor genetic fiind inițial doar ARN pentru ca mai târziu sa apară ADNul. Asta s-a întâmplat acum 3-4 miliarde de ani. Intai au apărut coacervatele apoi bacteriile si arheele pentru ca mai tarziu (acum 1,8 miliarde de ani) datorita relațiilor de endosminbioaza sa apară si primele organisme eucariote. Toate aceste forme primitive de viața au apărut in apa.

Mai sus este un desen pe care l-am făcut azi gandindu-ma la aceste microorganisme care populau Pamantul acum 1,8 miliarde de ani, niște organisme unicelulare ce inoata in oceanul primordial ajutandu-se de flageli. Din ele a evoluat viata de pe Pamant

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s