O inima

Asa reprezinta majoriotatea oamenilor o inima…


… si cu totul altfel arata ea in realitate, cu totul altfel fata de reprezentarile care ar putea semana cu o frunza, cu posteriorul unei femei, cu orice altceva numai cu o inima nu.
Figura simetrica de mai sus desi pentru majoritatea oamenilor reprezinta o inima nu poate fi un cord functional pentru ca lipsesc atriile si ventriculele si varful e mult prea ascutit pentru un organ intern. Ar putea semana putin cu o portiune din inima unei insecte care e alcatuita din mai multe valvule, sistemul circulator la insecte fiind de tip deschis dar in nici-un caz cu inima unui om.

Exista mai multe teorii in ceea ce priveste originea acestui simbol.
Se spune ca de fapt aceasta ar fi fost forma semintelor unei plante bogate in fitoestrogeni care se folosea in antichitate in scop contraceptiv, planta disparuta in ziua de azi. Aceste seminte fiind folosite in scop contraceptiv si probabil si afrodisiac au fost asociate cu sexualitatea, apoi cu dragostea si pana la urma cu inima care bate mai tare de emotie.

Mai jos este o inima umana asa cum o vad eu, mult mai aproape de aspectul natural al acesteia, rotunjita, cu un varf jos dar nu cu unul neverosimil de ascutit si cu artera aorta, venele cave si arterele si venele pulmonare (vase de sange care lipsesc cu desavarsire din reprezentarea schematica pe care multi o considera o inima ca si cum aceasta inima ar fi inima unei vietati cu sistem circulator deschis, fara vase de sange) 

In imaginea de mai jos este desenul meu in creion dupa ce l-am prelucrat in Adobe Photoshop

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s