Cum am ramas singura din cauza drogurilor

Mi-e greu sa scriu aceste randuri si m-am gandit de 2 ori inainte sa o fac dar totusi o fac.

Nu vreau sa arunc cu noroi in nimeni dar nici nu sunt de acord ca mizeria trebuie ascunsa sub pres si consider ca adevarul trebuie spus chiar daca este dureros.

Accidentele produse de soferi drogati in ultima perioada sunt doar varful unui iceberg enorm si doar o mica parte din roadele a ceea ce am semanat in ultimii 20 de ani, perioada cand nu s-au mai facut aproape deloc campanii antidrog, consumul de droguri fiind chiar incurajat in mod tacit. Politia se face ca mai prinde cate un traficant si mai destructureaza cate o retea in timp ce tinerii se drogheaza chiar si la festivaluri sau la adunari publice, chiar sub ochii politistilor. Am inhalat fum toxic care nu mirosea a tutun de la oameni care fumau tigari facute manual chiar langa mine si anul trecut la SAGA Festival si anul asta la Bucharest pride. Nu am vrut sa vorbesc despre fumul pe care l-am inhalat fara sa vreau la Bucharest Pride pentru ca nu am vrut sa stric imaginea unei comunitati care si asa este mult hulita si injurata dar dupa atatea incidente legate de consumul de drogri am regasit in mine curajul de a vorbi despre ceea ce ma doare, realizand ca nu eu fac rau comunitatii cand vorbesc, ci persoanele respective fac un mare deserviciu intregii comunitati cand consuma droguri in public la marsul Bucharest pride, chiar in fata politisitilor, a jandarmilor si a presei. Ma doare faptul ca comunitatea LGBT isi face singura rau confirmand teoriile homofobilor care sustin ca persoanele cu alte orientari sexuale sunt vicioase si au un stil de viata care le duce la pierzanie, in loc sa faca invers aratand lumii oameni care muncesc, isi vad de treaba lor si nu beau alcool, nu fumeaza si nu se drogheaza.

Se consuma atat de multe droguri incat spitalele sunt pline si nu mai fac fata, numarul consumatorilor de droguri depasind numarul bolnavilor cu alte patologii

Din ce in ce mai multi tineri se drogheaza si din cauza drogurilor lor am ramas eu singura. Am fost in multe locuri si am cunoscut multi oameni dar toate prieteniile se stricau cand descopeream ca ei consuma tutun alcool si droguri. Am avut si 2 iubite care se drogau si am fost nevoita sa le las in urma mea din cauza asta. Nu pot accepta asa ceva langa mine. Acum sunt iar singura, foarte singura si mi-e si frica sa mai incerc sa cunosc pe cineva pentru ca de fiecare data o iau de la capat. La inceput imi fac iluzii ca poate este o persoana ok pana cand descopar ca fumeaza si nu fumeaza doar tutun, consuma alcoolul in fiecare zi ca pe apa sau foloseste alte substante.

Nu vreau sa sune homofob si incerc sa nu arunc cu noroi in comunitatea LGBT dand apa la moara extremistilor de dreapta si inca mai sper ca voi avea candva sansa de a cunoaste o femeie care nu bea alcoolul ca pe apa, nu fumeaza si nu se drogheaza dar constat cu neplacere ca problema consumului de droguri este reala si prea nu se face nimic pentru a preveni si a combate acest fenomen, ba chiar organizatiile pentru drepturile omului isi sapa singure groapa atunci cand se opun unei legislatii care ar putea stopa consumul de droguri, cum ar fi legile care pedepsesc cu inchisoarea si consumul de droguri, nu doar traficul, sau legile care ar face ca testarea antidrog in scoli sa fie obligatorie si isi sapa singure groapa si cand vorbesc despre consumatorii de droguri ca despre o categorie vulnerabila, discriminata, nu ca despre un pericol pentru cei din jur. Nimeni nu s-a nascut cu tigara in gura sau dependent de droguri si orice consumator poate deveni traficant in momentul in care isi strica prietenii invatandu-i sa consume si ei droguri.

Chiar din interiorul miscarilor progresiste am fost atacata pentru ca instig la discriminarea persoanelor care consuma droguri ca si cum a consuma droguri e o fatalitate, un lucru cu care te nasti. Chiar daca exista mutatii ale genelor CHRNA 3 si CHRNA5 despre care se spune ca cresc riscul de dependenta de tutun si mutatii in sistemul endocannabinoid care ar putea sa ne faca mai dependenti de canabis asta nu inseamna ca ne nastem cu tigara in gura si nu putem trai fara sa fumam. Si eu am descoperit in urma unui test genetic ca am mutatii ale genelor CHRNA3 si CHRNA5 si ale genelor din sistemul endocannabinoid si cu toate astea nu fumez si nu suport fumul de tigara.

Razboiul hibrid facut prin incurajarea consumului de droguri incepe in grupurile vulnerabile cum ar fi comunitatea LGBT (avand ca scop chiar distrugerea acestor grupuri din interior) dar nu se opreste aici, fiind afectata toata populatia tanara. Contrar opiniilor conservatoare, consumul de droguri nu este doar problema persoanelor LGBT. Si daca eram hetero si umblam cu diversi barbati aveam sanse foarte mari sa dau peste consumatori de alcool si de droguri si in cele din urma tot singura sa raman.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un comentariu