Ziua tricolorului

Drapelul tricolor al României are o istorie bogată, care se întinde pe parcursul mai multor secole. În anul 1834 Alexandru Ioan Cuza, a adoptat acest simbol pentru a reprezenta unificarea celor două principate românești, Moldova și Țara Românească. Culoarea albastră simbolizează libertatea, cerul senin, culoarea galbenă reprezintă prosperitatea, recoltele bogate, iar culoarea roșie amintește de curaj și sacrificiu, de sangele eroilor varsat pentru tara. Drapelul tricolor a fost ulterior adoptat ca simbol național al României și este unul dintre cele mai recunoscute și iubite simboluri ale țării.

Ziua Tricolorului este sarbatorita in fiecare an pe 26 iunie si este o ocazie de a sărbători unitatea și identitatea națională a românilor. Această sărbătoare marchează importanța și semnificația drapelului tricolor ca simbol al libertății, independenței și democrației. Ziua Tricolorului este un moment în care românii se reamintesc de valorile și idealurile pe care le reprezintă drapelul și se simt legați de istoria și cultura țării lor.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un comentariu