Norul lui Oort si centura Kuiper

Dincolo de planeta Nepturn este misterioasa centura Kuiper, zona unde orbiteaza planete mici precum Pluto, Haumea, Eris, makemake, Sedna, Quaoar si Varuna, alaturi de asteroizi, comete si praf cosmic din primordiile sistemului solar.

Dincolo de centura Kuiper este norul lui Oort, o structura formata din praf stelar stravechi, acelasi praf din care s-au format planetele. Norul lui Oorth are o forma interesanta, fiind compus dintr-un nor intern in forma de disc, numit norul Hills si un nor sferic exterior. In norul lui Oort exista comete si alte corpuri misterioase.

Am folosit o panza neagra si culori acrilice fluorescente pentru a realiza aceasta lucrare

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s