De ziua vizibilitatii lesbienelor

26, aprilie ziua vizbilitatii lesbienelor, o zi care trece neobservata in fiecare an deoarece vizibilitatea lesbienelor are de suferit din nenumarate motive.

Pe langa dubla discriminare de gen si de orientare sexuala si hartuirea sexuala permanenta din partea barbatilor de care te lovesti zilnic cand esti lesbiana nu te simti acceptata si in siguranta nicic macar in locurile care teoretic ar trebui sa fie primitoare pentru comunitatea LGBT. In toate locurile si la toate evenimentele LGBT la care am participat am cunoscut barbati gay, am cunoscut femei bisexuale/pansexuale si chiar si heterosexuale aliate, am cunoscut persoane trans, am cunoscut orice mai putin femei lesbiene si trebuie sa existe un motiv pentru aceasta situatie. Femeile lesbiene nu vin in cluburi, nu se prezinta la evenimentele LGBT, nu se implica in activismul asociatiilor lgbt si de multe ori nici macar la pride nu participa. E adevarat ca sunt mai putine decat barbatii homosexuali si decat personale bisexuale dar mai e ceva, faptul ca nu se regasesc si nu se simt bine primite in comunitate, ca nu au locuri ale lor in care sa se simta primite si acceptate asa cum sunt, ca nu au modele de urmat ca se simt amestecate intr-o ciorba in care pot da de orice, inclusiv de barbati bisexuali care le pot face oricand avansuri.

Eu as scrie multe pe tema asta dar nu vreau sa ransesc sensibilitatea unor oite spalate pe creier care se simt jignite si ofensate de orice si nu vreau sa fiu acuzata de transfobie/bifobie si alte neologisme fara sens care circula in ziua de azi asa ca las fetele sa comenteze si sa explice ele care sunt motivele pentru care aleg ele sa nu „iasa din dulap” sa nu participe la pride si sa nu se implice in activitatile comunitatii

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

6 gânduri despre „De ziua vizibilitatii lesbienelor

  1. Vad ca nu se grabesc fetele sa raspunda. Poate sunt doar putine. 🙂 Altfel, ar mai fi 1-2 curiozitatati: daca ai avea avansuri de la o femeie nu ar fi factor de disconfort? si altfel, ca raspunsul poate fi doar in contextul respectiv (fetele aleg – sa nu „iasa din dulap” sa nu participe la pride si sa nu se implice in activitatile comunitatii) daca un barbat care iti place cumva iti face in alt context avansuri, cum esti, etc? multumesc de raspuns- raspunsuri 🙂

  2. Pt mine ar fi discomfort si daca o femeie bisexuala mi-ar face avansuri in contextual prezentat de tine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s