Dumnezeu cu lumina sa sa binecuvânteze Europa

Pentru ca tot se apropie sarbatorile pascale si pentru ca Europa trece printr-o perioada grea m-am gandit sa pictez un mic obiect de cult, o lucrare despre ochiul lui Dumnezeu privind Europa aflata in suferinta in timp ce lumina divina se revarsa asupra lumii noastre.

Europa este ca o floare delicata care creste si infloreste pe timp de pace dar poate fi zdrobita foarte usor sub cizma razboiului. Europa e pacifista si din acest motiv nu are o armata. Europa e de stanga iar anii de glorie ai UE au fost anii in care stanga politica nu era vie. UE s-a nascut pe timp de pace, dupa ce s-au terminat cele doua razboaie mondiale, iar acum, cand deja a inceput al treilea razboi mondial tinde sa se destame. Da, al treilea razboi mondial a inceput dar nu se face cu bombardiere, tancuri si trupe de infanterie, se face prin mijloace economice, prin terorism, prin razboi meteorologic si prin arme biologice.

Europa este lovita si destabilizata de fiecare val de criza cade si se ridica mult mai greu decat SUA, China, Rusia sau lumea araba, iar atunci cand cu chiu cu vai reuseste sa mai ridice capul este pusa in genunchi de o noua „criza” despre care se vorbeste ca si cum ar fi un fenomen natural dar in realitate este o lovitura, un atac care face parte dintr-un razboi neconventional. Criza economica din 2008 a inceput din SUA dar s-a resimtit cel mai dur in Europa, unde masurile de austeritate au adancit si au perpetuat criza. In timp ce SUA iesea din criza si se dezvolta, Europa era destabilizata de austeritatea care parea sa fie fara sfarsit. Criza „refugiatilor ” a inceput din Siria si alte zone fierbinti din nordul Africii si orientul mijlociu dar a afectat tot Europa. Cine a facut razboil in Siria a impuscat doi iepuri lovind intain in Siria, apoi in … Europa. De ce nu s-au dus „refugiatii” in Dubai sau in Quatar, unde curentul electric e gratuit, si au preferat tarile din UE a caror economie abia isi mai revenise putin dupa criza? Acum Europa sufera cel mai rau de pe urma crizei coronavirusului avand mult mai multe cazuri si decese decat China si SUA la un loc. Coronavirusul SARS-CoV-2 a fost folosit ca arma biologica in razboiul izbucnit intre SUA si China dar acum face cele mai multe victime in Europa. Europa este mereu prinsa la mijloc in razboiul dintre marile puteri si lovita din toate partile, ea nefiind o mare putere. Europa e pasnica dar lumea e in razboi. Europa e precum un grup de petrecareti prins in mijlocul frontului, in bataia armelor

Daca toata planeta ar trai dupa principiile si valorile Europei am trai intr-o lume mai buna, o lume a democratiei si a pacii dar marile puteri ale lumii s-au indepartat de aceste valori mergand in directii tot mai dictatoriale, belicoase si antidemocratice. Tot mai multi lideri de dreapta care isi baga ceva in ele de drepturi ale omului, sunt conservatori, nationalisti si dispusi sa faca oricand razboi au ajuns la putere in aceste state, fenomen care s-a intamplat si inainte de al doilea razboi mondial. Isoria se repeta dar de data asta nu mai vedem avioane militare dand bombe peste orase si in naivitatea noastra credem ca traim in timpuri de pace.

Al trelea razboi mondial a inceput, fiind un razboi hibrid facut prin metode neconventionale, razboi economic, razboi biologic, razboi facut cu armate de lupi degizati in oi care forteaza granitele pozand in victime.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „Dumnezeu cu lumina sa sa binecuvânteze Europa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s