Coronavirus

„O răceala banala”, asa s-a vorbit pana acum despre infecțiile cu coronavirus si alte viroze respiratorii in afara de gripa, necunoscute si neglijate pana acum in mileniul 3 când au apărut SARS, MERS si mai nou Cov-2019, 3 tulpini foarte agresive de coronavirus. In timp ce pentru gripa ne putem vaccina, pentru coronavirus, adenovirus si rinovirus nu si-a batut nimeni capul sa dezvolte un vaccin.

Pe lângă virusul gripal, adenovirusurile, rinovirusurile si coronavirusurile sunt prezente in fiecare sezon rece si chiar dacă nu ne pun viata in pericol bolile provocate de acestea sunt supărătoare si ne strica saptamani intregi din viata. Dureri în gat, nas înfundat si tuse, cu toții ne confruntam cu ele in fiecare an si le tratam simptomatic, cu medicamente care fac mai mult rau decat bine, cum este paracetamolul, care distruge ficatul. Ce bine ar fi dacă am putea sa limitam răspândirea acestor virusuri si sa nu ne mai îmbolnăvim.

Daca nu ar fi apărut in China (unde exista medici comepetenti si laboratoare performante), epidemia de coronavirus Cov-2019 ar fi trecut neobservata ca si alte epidemii provocate de coronavirusuri mai putin virulente.

Si eu am pățit ceva care mi-a dat serios de gândit dacă nu cumva am avut virusul sau ceva asemănător. Anul trecut, tot prin februarie am luat de la verișoara mea un virus pe care aceasta il luase de la un copil care la rândul lui il luase din Germania. Am luat viroza si eu si tatal meu, dupa care aceasta s-a răspândit si la vecini. Si eu si rudele mele aveam vaccinul antigripal făcut, deci nu putea fi un virus gripal. Viroza semana suspect de mult cu cea produsa de coronavirus. Toti am avut febra, ne durea traheea când respiram si tuseam, iar multi dintre noi au ajuns sa tuseasca si sa scuipe sânge. Ne-am simțit toti foarte rău si au fost si oameni care au intrat in spital din cauza acestui virus. Pe noi viroza ne-a ținut mai mult de o luna si s-a vindecat foarte greu. Nu a spus nimeni NIMIC despre aceasta epidemie.

Ar fi posibil ca ceea ce am avut noi sa fi fost tot un coronavirus? Poate ca a fost un virus inrudit cu cel care face ravagii anul asta sau chiar același virus. Imi aduc aminte cum ma rugam de doctorița de familie sa ma trimită la Matei Balș pentru a identifica virusul cu care am fost infectata. Nici nu știu dacă la noi exista kituri pentru a identifica virusurile, altele decât cele gripale.

Dar oare când și cum a apărut acest coronavirus? A apărut el din neant, din nimic? Cu siguranța NU. Nu stim dacă a virusul evoluat prin mutații dintr-o forma care a circulat în anii trecuți sau a fost făcut in laboratorul care se afla chiar la Wuhan, locul de unde a izbucnit epidemia. E doar o coincidenta faptul ca primele cazuri au fost semnalate atat de aproape de acel laborator unde exista si ebola si multe alte virusuri periculoase care pot fi folosite ca arme biologice? Oare pana acum virusul a stat cantonat la specie purtătoare (cel mai probabil liliacul pe care chinezii il vindeau in piețe pentru a face supe din el), cum se întâmpla si cu alte coronavirusuri adenovirusuri si rinovirusuri pe timpul verii când nu mai circula de la om la om, sau a fost ținut într-un laborator militar de unde cineva i-a dat drumul ca sa distrugă economia Chinei?

Din propria experienta am constatat ca de la an la an virozele respiratorii sunt din ce in ce mai agresive, ca si cum ar creste virulenta tulpinilor de virus.

Infecțiile cu coronavirus au circulat si circula in fiecare primăvara dar pana acum au fost ignorate, pana acum când reprezinta o problema reala si nu se mai poate vorbi despre „o simpla răceala”

Sper ca de acum înainte lucrurile se vor schimba si se vor dezvolta vaccinuri si contra coronavirusurilor sau a adenovirusuriloe si se vor lua măsuri pentru limitarea răspândirii acestora

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Un gând despre „Coronavirus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s