Lacrimi pentru libertate si democratie

liberty with rainbow tears - lacrimi pentru libertate si democratie pictura.gif

Lumea se schimba si din pacate nu se schimba in bine, iar acum democratia, libertatea si drepturile omului sunt in pericol mai mult ca oricand fiind amenintate de promovarea agresiva a asa-ziselor valori traditionale si de ascensiunea unui curent de dreapta puternic influentat de religiile abrahamice. Primele semne ale reculului democratiei au aparut in Rusia, odata cu declinul liberalilor si venirea la putere a partidului Rusia Unita. Daca in perioada comunista rusii promovau ateismul stiintific si reuseau sa tina in frau chiar si tendintele fundamentaliste din Afganistan, urmand perioada anilor 90 caracterizata printr-o mare libertate, in ziua de azi statul rus incepe sa semene din ce in ce mai mult cu Afganistanul pierzandu-si caracterul laic, intorcandu-se la o politica de tip medieval, asta din cauza unor conservatori ca Yelena Mizulina care au ajuns la putere.

Mai ingrijorator este ca acest model de dictatura de dreapta religioasa a fost preluat si de alte tari din Europa, cum ar fi Belarus, Lituania, Ungaria si Polonia si dupa victoria lui Donald Trump si a lui Mike Pence chiar si SUA risca sa mearga pe urmele Rusiei, cu aceleasi politici conservatoare antidemocratice, cu promovarea agresiva a asa-ziselor „valori crestine” si cu calcarea in picioare a drepturilor omului.

Riscam sa ne intoarcem in evul mediu, intr-o epoca a ignorantei si a intolerantei, sub un regim mai rau decat comunismul ,care cel putin in teorie avea la baza principiul egalitatii si al nondiscriminarii si tinea in frau orice tendinta de derapaj spre fundamentalism religios. Ca statele din estul Europei calcau in picioare adevaratele principii de stanga si in realitate actionau tot dupa principii de dreapta, asta e alta mancare de peste. Nu o sa ma intind acum vorbind despre faptul ca Stalin a fost un mare bandit, un criminal psihopat si omul care l-a ridicat pe Hitler  si ca Ceausescu il studia in secret pe Hitler si multi dintre cei care atunci erau la carma statului roman si se declarau mari atei si anti-legionari in sinea lor tineau tot cu legionari si cu dreapta crestina, iar acum sunt mari promotori ai „valorilor traditionale” si impotriva egalitatii intre femei si barbati, impotriva drepturilor LGBT, anti-imigratie, antivaccinare etc .

Am ilustrat aceasta situatie prin pictura de mai sus, un simbol american cu lacrimi in ochi, cu lacrimi in culorile curcubeului

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s