Zeita Ishtar sau Innana stapana cerurilor

zeita-ishtar-pictura
Zeita Ishtar, pictura acrilice pe panza

Ishtar a fost zeita asiro-babiloniana a iubirii, a fertilitatii, a razboiului si a puterii facand parte din sfanta treime formata din Sin (luna), Shamash (soarele) si Ishtar (venus).

Corespondentul sumerian al zeitei Ishtar a fost Inanna, stapana cerurilor. In limba sumeriana Inanna insemna stapana cerului.

La fel ca si Afrodita si Venus care i-au urmat, Istar era o zeita a sexualitatii, cultul ei implicand prostitutia sacra.

In toate reprezentarile din acele etimpuri Inanna si Ishtar au capul mare in raport cu restul corpului ceea ce sugereaza ca ar fi fost mici de statura.

Faptul ca aceste zeite erau considerate „stapane ale cerului” si erau mici de statura, cu capul mare, indica o posibila origina extraterestra a acestora.

Este posibil ca la baza acestor legende stravechi sa fi stat intalnirea dintre oamenii acelor timpuri si o civilizatie extraterestra pe care acetia o divinizau.

 

 

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s