De ce este cainele cel mai bun prieten al omului?

Fauna urbana, desen in creion

Imi pare rau ca a trebuit sa postez desenul de mai sus care cu sigurata nu o sa placa nimanui dar acest desen prezinta o realitate cruda care acum a ajuns sa ne doara, faptul ca Bucurestiul este napadit de muste, tantari, gandaci sobolani si mai ales caini care sunt cel putin la fel de mizerabili si de daunatori ca si lighioanele mai sus amintite dar spre deosebire de acestea sunt protejati prin lege avand mai multe drepturi decat oamenii. Daca un om este omorat de caini nu face nimeni nimic dar daca un om atacat de caini se apara de acestia este acuzat de cruzime impotriva animalelor.

Un desen dedicat tuturor iubitorilor de animale care se opun in mod agresiv de fiecare data cand cineva incearca sa curete Bucurestiul de caini
Un desen dedicat tuturor iubitorilor de animale care se opun in mod agresiv de fiecare data cand cineva incearca sa curete Bucurestiul de caini

Se spune ca cel mai bun prieten al omului este cainele. Dar oare de ce? De ce nu este vaca care da lapte, oaia, capra, porcul, gaina care face oura, iepurele sau pisica care mangaie? Oare de ce are acest animal mizerabil si agresiv un statut privilegiat? Cainele nu da lapte, nu face, oua, nu asigura hrana pentru nimeni, ba chiar intra in competite cu omul in ceea ce priveste mancarea, este mizerabil si mai transmite si boli, incepand cu limbricii si teminand cu chistul hidatic. Se mai spune ca ar fi loial si iubitor dar nici asta nu este adevarat pentru ca spre deosebire de pisica care toarce si mangaie si chiar ofera iubire fiind o prezenta linistitoare si placuta cainele este scarbos, agitat, imprevizibil si agresiv. In timp ce pisica doarme linistita langa om, il mangaie cu blana ei fina si toarce, cainele sare cu labele pline de noroi pe om si il mai umple si de saliva, se agita, face miscari bruste si cateoda chiar musca, si din joaca. Se mai spune ca cainele este inteligent dar s-a dovedit ca multe animale pot fi dresate, fiind mult mai inteligente decat cainii. Delfinul este unul dintre cele mai inteligente animale dar chiar si sobolani sunt inzestrati cu i inteligenta care ii face foarte adaptabili. Un sobolan de laborator crescut de mic de om se poate atasa si el de cel care se ocupa de el, fiind chiar mai loial decat un caine. Se mai spune ca cainele este util pentru paza, adica cu alte cuvinte pentru a indeparta alti oameni. Ce concluzie se trage de aici? Cine iubeste cainii NU iubeste oamenii iar unde sunt caini sunt cu siguranta oameni rai si neprimitori, oameni „cu suflet de caine” cum se si spune si cade si teoria conforma careia „cine nu iubeste cainii este om rau, iar iubirea fata de caini este o dovada de altruism si bunatate”. E ciudat cum omoara omul cu sange rece atatea animale si nu mai invoca nimeni protectia animalelor in schimb cand e vorba de caini sar toti iubitorii de animale in sus. Oare de ce organizatiile pentru protectia animalelor nu au facut nimic pentru a opri macelul de acum cativa ani cand milioane de pasari au fost ucise sub pretextul gripei aviare? Daca suntem iubitori de animale de sa nu iubim mai mult animalele folositoare si blande?

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s