La pavilionul B din Herastrau nu mai e expozitie de pictura

Pavilionul B din Herastrau
Pavilionul B din Herastrau

Ieri si azi m-am plimbat prin Herastrau si am trecut si pe Aleea Cartii si Aleea Artistilor ca sa constat ca galeriile de arta din Herastrau raman inchise si, mai mult, pe pavilionul B nu mai scrie mare cu rosu EXPOZITIE DE PICTURA ca pana acum, semn ca se pregateste schimbarea destinatiei salii. La pavilionul A a ramas doar expoflora, pictorul Andrei Branisteanu fiind si el evacuat de acolo. Dupa ce au gazduit atatea expozitii de pictura, fiind construite de la inceput in acest scop, cele doua constructii din Herastrau vor fi scoase la licitatie si vandute sau in cel mai bun caz inchiriate urmand sa intre pe mana unor oameni de afaceri care cine stie ce vor face cu ele. Este strigator la cer ca aceste sali de expozitie care au fost construite special pentru ca artistii sa aiba unde sa-si expuna lucrarile sa ajunga sali de jocuri, baruri infecte, cazinouri sau cine stie ce, asa cum s-a intamplat si cu alte sali de expozitie si biblioteci care au fost retrocedate sau vandute si dupa ce au iesit de sub tutela statului au fost transformate in cazinouri sau baruri infecte.

Galeria de arta Herastrau inchisa in mod abuziv de ALPAB
Galeria de arta Herastrau inchisa in mod abuziv de ALPAB

Am auzit ca cei de la ALPAB sunt inglodati in datorii si au curtea de conturi pe cap dar e pacat ca pentru cativa bani in plus sa dea aceasta lovitura artistilor din Bucuresti care acum nu mai au unde sa expuna si eu raman la parerea mea ca aceasta decizie are un substrat politic si face parte din politica anticulturala generala care porneste de sus, de la nivel de guvern. Urmatorul pas este ca sa fie scos si parcul la licitatie, bucata cu bucata si sa ajungem sa nu mai avem deloc spatii verzi in orasul asta si asa supraaglomerat si poluat

Azi am constatat ca nici pe Aleea Cartii nu se mai vand carti si mai sunt si alte lucruri care merg prost in parc, cum ar fi bicicletele care ruginesc in loc sa fie inchiriate pentru ca nu se mai ocupa nimeni de ele.

Se pare ca in Bucuresti cultura nu are ce cauta si arta nu e tolerata in schimb inlfloresc cluburile de noapte, barurile infecte, cafenelele unde o cafea arsa si mucegaita facuta la ibric costa 10 lei si saloanele de masaj erotic pentru ca am ajuns sa fim condusi de diversi oameni de afaceri care au banii si puterea in mana si au ajuns sa fie deasupra oricui, chiar si deasupra legii. Vorbesc asa pentru ca stiu ce e in centrul vechi si in alte zone centrale din Bucuresti unde exista afaceri infloritoare si profitabile pentru cei care le administreaza dar daunatoare pentru societate pe termen lung in loc sa fie spatii si activitati care sa ofere hrana spirituala si acces la cunoastere cetatenilor orasului si turistilor care vin sa-l viziteze.  Asa se intampla cand statul este muribund, in disolutie si tara se vinde bucata cu bucata ajungand pe mana unor afaceristi dubiosi care mananca resursele tarii asa cum viermii mananca un cadavru.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s