Casandra Elena Alupului, copila din Ipotesti, eterna „Floare albastra” a lui Mihai Eminescu

Floare albastra, cel mai nou desen in pix inspirat din poezia lui Mihai Eminescu

O veche vorba din popor spune ca prima iubire nu se uita niciodata. Asa a fost si in cazul lui Mihai Eminescu, poetul care a fost toata viata lui indragostit nu de Veronica Micle ci de Casandra Elena Alupului, o fata simpla din Ipotesti pe care a iubit-o in adolescenta, chipul angelic si inocent al fetei cu parul balai aparand in aproape toate poeziile lui.

Ea a murit la doar 19 ani cand poetul era plecat la studii si in memoria ei au fost scrise poeziile „Floare albastra” si „Mortua Est”.
In aproape toate poeziile lui Mihai Eminescu se simte acel dor imens pe care poetul il simtea gandindu-se la ea.
Ea a fost cea pe care Eminescu o numea „Femeie intre stele si stea intre femei ” in poezia „Din valurile vremii” gandindu-se la ea chiar si dupa ani si ani si iubind-o asa cum a iubit-o in adolescenta.

Casandra era blonda cu ochii albastrii, albastrii ca si faimoasa „Floare albastra” a lui Eminescu, si probabil acesta a fost motivul pentru care a ales el floarea albastra, pentru ca aceasta floare ii amintea de ochii fiintei iubite.

Ea era o copila vesela si inocenta, o adolescenta plina de viata care adora plimbarile prin codru pe sub teii infloriti ce miroseau atat de frumos si tot ce insemna viata si natura.

Floare albastra pictura ulei pe panza

Citind poeziile si eu m-am indragostit de aceasta fata. Poeziile lui Mihai Eminescu m-au facut sa simt si eu dorul pe care l-a simtit poetul si sa vad cu ochii mintii mele imaginea ei angelica, atat de pura, atat de frumoasa, si sa simt nevoia sa o pun pe hartie si panza, dandu-i viata in felul asta asa cum a facut Eminescu prin poeziile lui.

Acestea sunt desenele si picturile mele inspirate din poezia „Floare albastra”, creatii pe care le-am creat gandindu-ma la aceasta fata nevinovata cu parul de aur si ochii in culoarea florilor albastre si imagindu-mi ca e vie, reala, in fata mea si ca pot fi eu cu ea, in locul poetului.

Publicat de

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s