Fata din poeziile lui Mihai Eminescu

Am realizat aceste desene ieri cu gandul la tanara cu „parul de aur moale” din poeziile lui Mihai Eminescu, acea fata care aparea in „Dorinta”( poezia care m-a inspirat atunci cand aveam aproape 14 ani, atunci cand am realizat primele mele tablouri) si multe alte poezii ale acestuia, poezii care m-au inspirat si m-au facut sa visez, sa-mi imaginez ca eu sunt acolo in codrul, in mijlocul naturii, in lumina alba a lunii, langa acea tanara fata. Nu stiu daca acea fata era o persoana reala sau doar un ideal al poetului. Se pare totusi ca ea a fost Casandra Elena, prima iubita a poetului, o fata din Ipotesti cu un an mai mare decat poetul care a murit de dropica la doar 19 ani. Poetul fiind profund marcat de moartea prematura a acesteia a scris multe poezii in care apare imaginea ei(Mortua Est, Floare albastra, etc.).Am realizat si alte desene inspirate din poeziile lui Eminescu din 2000 pana acum in toate momentele mele de singuratate cand ma refugiam in lectura si simteam nevoia sa pun pe hartie, carton sau panza toate trairile intense si toate dorintele pe care acele poezii le declansau in interiiorul mintii mele.

Despre Desene si picturi de Corina Chirila

Ma numesc Corina Chirila si obisnuiesc sa desenez si sa pictez de cand aveam 13-14 ani.Nu am facut niciodata studii de specialitate si am ales un alt drum in viata mea profesionala dar pentru mine pictura va ramane cea mai placuta modalitate de petrecere a timpului liber si cel mai frumos mod in care eu imi exprim cele mai profunde trairi. Imi place sa astern pe carton, hartie, panza toate sentimentele mele, toate dorintele si fanteziile mele, toate lucrurile la care aspir dar nu pot sa ajung, toate lucrurile la care pot doar sa visez.
Acest articol a fost publicat în desene, eminescu, iubita lui Eminescu, luna și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s